Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief 1 2017
Voorjaar!

2017 is al een tijdje bezig en de lente lijkt nu echt te zijn begonnen! Overal komt er groen aan de bomen, er is schitterende bloesem te zien en de dagen worden langer. Met goede moed beginnen we weer aan de voorjaarsschoonmaak en de klussen in de tuin! Genoeg te doen in het voorjaar. Ook bij Burennetwerk Gouda blijven de aanvragen binnen komen. Vorig jaar mochten we onze 500ste match maken! Geweldig om te zien hoe blij mensen elkaar kunnen maken met relatief kleine moeite! Laten we er in dit voorjaar ook weer voor elkaar zijn als goede buur!
 
Fietsen voor het goede doel!
Houdt u van fietsen en houdt u van Burennetwerk Gouda? Hou dan 1 juli 2017 vrij in uw agenda! Op deze dag organiseert Rabobank een sponsorfietstocht. Wij als Burennetwerk Gouda hebben ons aangemeld en hebben u als fietser nodig. Voor elke fietser die meefietst krijgt Burennetwerk Gouda een bedrag gestort. Er is de mogelijkheid om mee te doen aan de 15,30 of 60 km variant van de fietstocht.
Kom gezellig meefietsen voor Burennetwerk Gouda langs de mooiste plekken in de regio. Aanmelden kan via een mailtje te sturen naar onze secretaris: zeer.jan@gmail.com. U hoeft zich dus niet zelf op te geven via de site van de rabobank. Voor meer informatie kunt u kijken op: https://events.rabobank.com/SFT2017/

Nieuwe folder!
Misschien heeft u het al gezien op facebook of op de site, wij hebben nieuwe flyers. Het uiterlijk is wat veranderd en het nieuwe telefoonnummer staat er ook op! Heeft u behoefte aan wat folders om uit te delen of weet u een goede plek om ze te verspreiden? Laat het ons weten.

Matchmakers
Fijn om te zien dat de vacatures die we hadden al weer snel vervuld waren. We hebben nu inmiddels 6 matchmakers die met elkaar Burennetwerk Gouda mogelijk maken Op dit moment zijn dat: Raymond Oosterbaan, Ria Dam, Alie de Ronde, Ada Hartog, Petra Vennink en Marjon van der Lugt. Binnenkort hopen we ze met een mooie foto op de website te plaatsen.

Beeldmateriaal
Wij zijn op zoek naar leuke anekdotes en vooral ook foto's van het werk wat u doet als hulpbieder. Neem de volgende keer dus uw fototoestel mee en maak een paar leuke, gezellige foto's. Wij willen dit gebruiken om de foto's op de site eens te vernieuwen en een 'databank' te maken van de foto's die we voor verschillende doeleinden kunnen gebruiken. Hier moet u dus wel mee akkoord gaan. Dit verzoekje hebben we al meerdere keren de deur uit gedaan met tot nu toe weinig resultaat helaas. Foto's die gemaakt zijn of leuke anekdotes die u wilt delen kunnen gemaild worden naar zeer.jan@gmail.com of annemariestolk@gmail.com

Vrijwilligersavond 6 oktober 2017; Save the date!!
Ook dit jaar willen we als bestuur een avond door en voor de vrijwilligers van Burennetwerk Gouda organiseren. Goede buren, buurtcontactpersonen en matchmakers zijn van harte welkom op deze avond. Het programma zal bestaan uit een kort inhoudelijk programma, ontmoeting en informeel samenzijn met een hapje en drankje. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en wellicht zaken te bespreken waar je tegen aan loopt tijdens het vrijwilligerswerk of mooie momenten te delen. Noteer de datum alvast in de agenda, verdere informatie volgt later!

Soms klikt het niet
Soms klikt het niet tussen een ‘hulpbieder’ en een ‘hulpvrager’. Bijvoorbeeld omdat de persoonlijkheden niet bij elkaar passen, of omdat de wederzijdse verwachtingen niet met elkaar stroken. Dat kan gebeuren en hoeft geen probleem te zijn. Als het niet klikt of als je, na ergens een poos geholpen te hebben, graag iets anders wilt doen, laat het dan graag even weten aan de Matchmakers! Dan kunnen wij op zoek naar een nieuwe hulpbieder of een andere oplossing zoeken.

De pen van....Marjon van der Lugt
Mijn naam is Marjon van der Lugt en ik ben sinds januari matchmaker bij Burennetwerk Gouda. Ik was al een tijdje fan van het Burennetwerk. Geweldig dat op deze manier hulpvragen van mensen, die geen andere mogelijkheid hebben, ingevuld kunnen worden door mensen, die graag hun aandacht en vaardigheden inzetten. Toen ik in Protestants KerkNieuws een advertentie zag staan voor de functie van matchmaker, was ik direct enthousiast. Het leuke aan het "matchmaken" vind ik dat je contact kunt leggen met de hulpvragers die hun vraag hebben ingevoerd in het systeem. Samen maken we de hulpvraag concreet of soms kan ik een andere tip geven als de vraag niet past bij wat het Burennetwerk bieden kan. Het is een leuk idee om mee te kunnen werken aan een geslaagde match!

Tot slot
We hopen dat u deze nieuwsbrief met veel plezier hebt gelezen.  Misschien bent u weer geïnspireerd om zelf op zoek te gaan naar een match, of om andere mensen te enthousiasmeren voor Burennetwerk. Veel plezier gewenst! Heeft u algemene vragen over Burennetwerk Gouda, stuur een mail aan onze secretaris : zeer.jan@gmail.com