Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
vrijwilligersavond 27 september;
op zoek naar Buurtcontactpersonen;
jaarverslag 2018;
landelijke ontwikkelingen HiP;
HiP app;
nieuwe bestuursleden
ANBI

Vrijwilligersavond
Ook dit jaar organiseren we een avond door en voor de vrijwilligers van Burennetwerk Gouda.
Hulpbieders, matchmakers, buurtcontactpersonen, kortom iedereen die op een of andere manier betrokken is bij het Burennetwerk is van harte welkom.
We zullen aandacht schenken aan het vertrek van bestuursleden en de komst van nieuwe bestuursleden, het werk van buurtcontactpersonen en matchmakers.
Verder hebben we dit jaar Ansgar Bosman, coördinator SchuldHulpMaatje uitgenodigd om te vertellen over haar werk. Zij zal ons tools geven op welke wijze we mensen die in financiële nood zitten kunnen helpen.
Uiteraard is er deze avond genoeg ruimte voor ontmoeting en informeel samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.
De vrijwilligersavond is op vrijdag 27 september 2019 in het Inloophuis Domino, Oosthaven 31 c in Gouda. We zullen om 20.00 uur starten en rond 22.00 uur weer afsluiten.
Aanmelden kan tot 25 september bij Jan Zeer, zijn mailadres is: zeer.jan@gmail.com

Buurtcontactpersonen
We zijn blij dat we twee "nieuwe" Buurtcontactpersonen kunnen presenteren: Bas Buizer en Martin Zegwaard. Zij zijn bekend met het Burennetwerk en willen graag hun talenten gebruiken voor het Burennetwerk.
We zijn nog op zoek naar nog twee Buurtcontactpersonen. Ben je iemand die makkelijk contact legt met hulpbieders en kun je beoordelen op welke gebieden de hulpbieder geschikt is en vind je het leuk om als netwerker te functioneren? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor meer informatie neem contact op met Gerard Schotanus (schotanusg@gmail.com) of Jan Zeer (zeer.jan@gmail.com).

Jaarverslag 2018
De "top 5" van hulpvragen 2018 is: bezoeken, hulp in de tuin, wandelen, hulp bij dingen ophangen en hulp bij boodschappen. Voor meer informatie zie ons jaarverslag, dit is te vinden op de website: https://burennetwerkgouda.nl/jaarverslagen.html

Landelijke ontwikkelingen HiP
Vorig jaar werden we opgeschrikt door het faillissement van de Stichting Hulp in Praktijk (HiP). Gelukkig kon een doorstart plaatsvinden, waardoor de unieke database behouden kon blijven. Het vernieuwde HiP functioneert nu als vereniging. Burennetwerk Gouda is lid van deze vereniging geworden.
Voor de dagelijkse praktijk verandert er niet zoveel: Burennetwerk Gouda kan blijven doen waar we goed in zijn.

HiP App
HiP maakt hulp bieden graag eenvoudiger. Door hulpvragen zichtbaar en toegankelijk te maken. Zo ondersteunen we hen die vanuit hun hart willen helpen.
Met deze app voor smartphone en/of tablet:
- Blijf je op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
- Reageer je direct op openstaande hulpvragen;
- Pas je je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.
Met de nieuwe update:
- Heb je de gegevens van de hulpvragen die je hebt opgepakt meteen bij de hand;
- Stuur je bij vragen gemakkelijk een bericht aan de helpdesk;
- Deel je je ervaring en help je ons om onze ondersteuning te verbeteren.

Kijk snel op onze website en download de app:
https://burennetwerkgouda.nl/hip-app.html

Nieuwe bestuursleden
Annemarie Cats vertrekt als bestuurslid. Al vanaf het begin is zij actief geweest bij het Burennetwerk, niet alleen als bestuurslid maar ook als hulpbieder. We danken haar voor haar inzet en prettige samenwerking en wensen haar alle goeds voor de toekomst.
We zijn blij dat we Margreet van Zijl kunnen verwelkomen als nieuw bestuurslid. In een volgende nieuwsbrief hoopt zij zich voor te stellen.

ANBI
Officieel heten we Stichting Burennetwerk Gouda. We zijn door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat een gift aftrekbaar is van de belasting.